Reducere 25% la Detoxifiant, Regenerator, Somn Bun

Sano Vita Smochine uscate, 500g

37,00 RON

Smochinele au in compozitia lor vitaminele A, C, B1 si B2, calciu, magneziu, fosfor, mangan, potasiu. De exemplu, in numai 2 smochine regasim nu mai putin de 10% din doza zilnica recomandata de calciu, asadar este indicat sa le includem in mod obisnuit in alimentatia copiilor, fie uscate, fie proaspete, dupa cum vedem ca le prefera.
Ingredient unic: smochine uscate.

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

Stoc epuizat

Durata de livrare: Livrare in 48 de ore.

Cod Produs: 421 Ai nevoie de ajutor? 0770378465
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Despre smochine

Stiai ca smochinele erau gustarile preferate ale celebrei Cleopatra a Egiptului? Dar ca acestea sunt printre primele primele fructe cultivate de om? Hai sa pornim impreuna in continuare intr-o calatorie in care vom afla informatii din cele mai diverse despre acest fruct al regilor (cum a fost supranumit). Vom vedea curiozitati despre smochine si vom intelege impreuna de ce ele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia obisnuita a adultilor si copiilor.

Originea smochinelor

Simbol al abundentei si fertilitatii, smochinele isi au originea in antichitate, in zona Asiei, dar le regasim si la anticii greci si romani, unde au fost extrem de apreciate pentru gustul lor bun, proprietatile revitalizante si capacitatea de indulcire.

Un smochin (pe numele sau stiintific Ficus Carica) atinge in mod frecvent varsta de 35 de ani, dar cei mai longevivi dintre acesti arbori pot sa traiasca si pana la venerabila varsta de 80 de ani. In zonele calde, cum sunt cele din zona Marii Mediterane, smochinii rodesc si de 3 ori pe an. La noi in tara ii poti gasi in Banat si Dobrogea. Nu sunt niste arbusti foarte pretentiosi si rezista destul de bine la seceta. Daca mergi la inceput de septembrie in Grecia insulara, poti culege smochinele direct din copac, sunt coapte si numai bune de consumat.
Fructele smochinului sunt mici si au o forma conica, iar culoarea lor poate sa varieze in functie de specie, de la smochine albe, pana la smochine, galbene, rosii, maro, mov sau negre.

Sub ce forma se comercializeaza smochinele?

Pe piata gasesti deseori si smochine proaspete, in special de import, dar mai ales smochine uscate. Acest ultim sortiment este mult mai raspandit datorita faptului ca, in forma uscata, smochinele se pot pastra un timp cu mult mai indelungat, fara a se altera.
Smochinele proaspete sunt destul de pretentioase, ele nu rezista decat cateva zile in frigider, iar daca vrei sa il cumperi din supermarket, trebuie sa stii ca un fruct proaspat poate fi recunoscut dupa parfumul sau dulceag. Un miros acru indica un fruct deja alterat ce nu este recomandat sa fie consumat.
Poti sa alegi oricare dintre variante doresti si iti place mai mult, din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate nu exista diferente majore intre soiuri sau diferitele forme de comercializare. Smochinele uscate pastreaza integral calitatile nutritive ale fructelor proaspete, insa, avand in vedere ca nu contin apa, vor cantari mai putin, pastrandu-si, in acelasi timp, continutul caloric. Cu alte cuvinte, smochinele uscate au, la aceeasi greutate de fructe, o valoare calorica de aproape patru ori mai mare, dat fiind ca vei consuma numai pulpa propriu-zisa, nu si apa pe care aceasta o contine in mod natural.

Proprietati si valoare nutritionala smochine

Smochinele sunt fructe extrem de bune pentru sanatatea ta. Datorita bogatiei de antioxidanti, vitamine, minerale si fitonutrienti, ele se constituie cu succes drept un remediu natural  pentru o gama larga de afectiuni, despre care vom discuta in continuare. 
Consumul de smochine - beneficii pentru sanatate

Smochinele contin, asa cu mentionam anterior, o doza importanta de vitamine si minerale, antioxidanti, fibre, iar aceasta compozitie se traduce printr-o larga serie de beneficii pentru sanatate. Hai sa vedem impreuna care sunt cele mai importante dintre aceste beneficii si sa descoperim de ce merita sa incluzi smochinele in mod constant in alimentatia ta si a familiei tale.

Smochinele - un cunoscut aliment tonic pentru organismul tau

Atat femeile insarcinate, cat si sportivii trebuie sa consume smochine smochinele, datorita proprietatilor tonice si energizante recunoscute. De fapt, smochinele fac bine oricui, nu au contraindicatii. Adaugate in smoothieuri sau la micul dejun, ele vor reusi sa iti ofere energie pentru a-ti indeplini sarcinile din prima parte a zilei, iar gustul delicios te va determina sa nu le ocolesti odata ce le-ai incercat, simple sau in diferite combinatii. Un alt motiv pentru care femeile insarcinate nu ar trebui sa uite de smochine este doza importanta de acid folic pe care o gasim in compozitia acestor fructe.

Smochinele - beneficii pentru tensiunea ta arteriala

Smochinele contin potasiu, element care este de un real folos in reducerea si normalizarea tensiunii arteriale. In plus, nu contin deloc sodiu, asadar apa din compozitia lor nu este retinuta de organism, ci eliminata rapid.

Smochinele - beneficii pentru un somn odihnitor

Doua smochine la masa de seara te vor ajuta sa dormi mai bine si sa te trezesti mai odihnit, pentru ca acestea contin triptofan, element care combate insomniile. Avand in vedere ca odihna reprezinta cheia unei bune functionari a organismului, suntem siguri de acum ce vei alege sa mananci la masa de seara, mai ales daca suferi de tulburari ale somnului si iti doresti un remediu complet natural impotriva acestora.

Smochinele - beneficii pentru sanatatea oaselor

Smochinele contin calciu, iar consumul regulat al acestor fructe te vor ajuta sa iti mentii oasele sanatoase si elimina riscul de a dezvolta prematur anumite boli cum ar fi osteoporoza. Calciul din smochine se va fixa cu usurinta in organism, nu va fi eliminat, de mare ajutor in acest proces fiind si prezenta potasiului asociat.

Smochinele - beneficii pentru pielea ta

Datorita compozitiei bogate in antioxidanti, smochinele combat actiunea radicalilor liberi, incetinesc procesele degenerative si te ajuta sa iti mentii pielea sanatoasa si ii confera un aspect stralucitor. In medicina naturista smochinele sunt folosite frecvent pentru un anumit tip de afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczemele.
Prepara o masca hidratanta pentru ten folosind miez de smochine crude, amestecat cu putin ulei de cocos sau miere, aplic-o o data pe saptamana si foarte curand ai sa ramai uimit de efecte! Masca trebuie lasata un sfert de ora sa actioneze, apoi fata se clateste cu apa calduta si se sterge cu un prosop moale prin tamponare.

Smochinele - beneficii pentru digestie

Smochinele contin natural latex, o substanta asemanatoare, din punct de vedere al proprietatilor, cu sucul pacreatic, de aceea aceste fruncte sunt un mare ajutor in procesul de digestie, in mod deosebit daca ea se realizeaza prea lent. Tot la o digestie mai eficienta si la eliminarea constipatiei contribuie si cantitatea importanta de fibre din aceste fructe dulci, plus o alta substanta pe care o regasim in smochine, o enzima numita ficina.

Smochinele - fructe extrem de utile pentru detoxifierea organismului

Indiferent ca le mananci crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice si laxative, asadar le poti folosi in curele tale de detoxifiere. Atentie totusi, consumul in exces poate sa duca la efecte nedorite, cum ar fi diareea.

Smochinele - un ajutor important pentru slabit

Daca ai cateva kilograme in plus si vrei sa scapi de ele, smochinele te pot ajuta. La o prima vedere pare usor ciudat, avand in vedere ca ele sunt fructe foarte dulci, dar compozitia lor nutritiva este cea care le face potrivite in diete, bineinteles, daca sunt consumate in cantitati moderate si nu ca adaos al unei mese principale (cu exceptia micului dejun si a retelor in care le incluzi), ci pe post de gustari de sine statatoare.
Iata care sunt motivele pentru care smochinele se dovedesc un ajutor de nadejde in programele de eliminare a kilogramelor in plus:

  • Aduc dietei tale zilnice fibrele atat de necesare. Consumul de fibre iti va regla digestia, ajutand procesele organismului sa se deruleze mai rapid

  • Datorita continutului de acizi grasi omega 3 si omega 6, iti vor accelera arderile metabolice, iar grasimea se va topi astfel mai repede, asa cum iti doresti.

  • Smochinele iti vor satisface nevoia de dulce, asadar nu vei fi tentata sa mananci dulciuri procesate.

Cum se consuma smochinele?

Smochinele pot fi consumate in forma proaspata sau uscata, dupa cum le gasesti in magazine si in functie de preferinta fiecaruia. Poti sa le mananci pe post de gustare, desert, sa le adaugi in smoothieuri hranitoare, prajituri, creme, sa le pasezi pentru a forma o pasta sau sa pregatesti din ele o dulceata cu un gust deosebit.

Smochinele in alimentatia copiilor

Datorita bogatiei de nutrienti, smochinele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului tau. Pentru ca sunt dulci, ele vor fi bine primite si cel mic le va savura cu placere pe post de gustare, construindu-si astfel obiceiuri bune care il vor insoti de-a lungul intregii sale vieti. In alimentatia bebelusilor poti sa introduci smochinele de la varsta de 8 luni, dar nu in forma uscata, intrucat exista riscul de a fi inghitite cu dificultate, ci proaspete sau rehidratate. Taie-le in bucatele mici si puiul tau nu o sa faca mofturi, dimporiva, iti va mai cere!

Cate calorii au smochinele?

In completarea celor mentionate anterior despre beneficiile smochinelor pentru slabit, hai sa mai discutam cateva lucruri, dat fiind ca multe dintre cititoarele noastre sunt mereu interesate despre combinatia regim de slabire - alimente sanatoase (in cazul de fata smochinele). Daca vrei sa mananci smochine atunci cand esti la dieta, atunci afla ca, dincolo de beneficiile discutate anterior, nu este indicat sa exagerezi, ci trebuie sa fii moderata in consum, intrucat ele contin o doza ridicata de zaharuri naturale, iar 4-5 smochine mari iti vor aduce peste 200 de calorii. Totusi, aceleasi zaharuri iti vor satisface nevoia de dulce, cu un plus de nutrienti, plus ca iti ofera fibre esentiale pentru a imbunatati procesul de digestie, asadar, daca ai de ales intre o felie de prajitura si cateva smochine, alege-le pe cele din urma fara sa stai pe ganduri!

Smochinele in retetele tale culinare

Datorita compozitiei lor, smochinele pot sa inlocuiasca zaharul in retetele tale culinare, intrucat ele sunt, asa cum spuneam si la inceputul expunerii noastre, unele dintre cele mai dulci fructe. De asemenea, pasta de smochine poate fi folosita si pe post de element de legare a ingredientelor dintr-o reteta, inlocuind oul sau uleiul in preparatele vegane, in special cele dulci.
Daca vrei sa folosesti smochine uscate in retete sau pentru consum in forma propriu zisa, iti recomandam sa le rehidratezi inainte timp de cateva ore, vor fi si mai bune si nu risti sa te pacalesti in privinta cantitatii. Apa in care au stat smochinele nu se va arunca, ea poate fi utilizata pe post de indulcior in diferite preparate culinare, chiar si in cele care nu au la baza smochinele.

Salate cu smochine

Smochinele pot fi adaugate in salatele tale, in combinatie cu diferite ingrediente: naut, salata verde, salata iceberg, seminte de in, migdale, seminte de dovleac sau de floarea soarelui. Prezenta lor va duce la o combinatie de dulce-acrisor care iti va incanta papilele gustative.

Deserturi cu smochine

Cea mai simpla reteta in care poti sa adaugi smochine in loc de stafide, este cunoscuta si delicioasa reteta de mere coapte sau savurosul tort de mere. Acestea, nu doar ca vor da o aroma speciala, dar vor si indulci suficient preparatul, incat sa nu mai fie nevoie sa adaugi cantitatea de zahar obisnuita, iar combinatia intre gustul usor acrisor de mar si cel dulce de smochine se va dovedi de mare efect.
Cu ajutorul smochinelor poti sa conferi un gust deosebit brioselor, painii de casa dulci, cozonacului. Transformate in pasta la blender, smochinele proaspete sau cele uscate si apoi rehidratate inainte de preparare, pot sa intre in componenta cremelor pentru torturile pe care le pregatesti intr-o zi festiva sau intr-o zi obisnuita pe care vrei sa o transformi intr-o sarbatoare din simplul motiv ca ii ai alaturi pe cei dragi tie.
Combina smochinele cu seminte, hrisca, fulgi de ovaz si poti sa faci niste delicioase bombonele, eventual trecute la final prin fulgi de cocos sau  pudrate discret cu karob. Iar ideile nu se opresc aici: lasa-ti imaginatia si intuitia culinara sa zbore si vei avea rezultate care iti vor depasi asteptarile.

Smoothieuri cu smochine

In orice smoothie poti sa adaugi smochine, intrucat acestea sporesc consistenta, dau un gust bun si iti cresc nivelul de energie. Adauga-le la alimente cum ar fi laptele vegetal, fulgii de ovaz, legume, alte fructe sau verdeturi proaspete si te vei bucura de gustul bun in numai cateva minute. cum spuneam, dca nu ai smochine proaspete la indemana, foloseste smochine uscate, pe care le hidratezi in apa pentru cateva ore. Totusi, avand in vedere ca smochinele sunt niste fructe dulci, recomandam sa micsorezi, chiar sa elimini alti indulcitori (fie ca vorbim de zahar, miere sau alti indulcitori naturali) adaugati in smoothie. Vrei sa obtii o gustare tonica, nu o bomba calorica, nu-i asa?

Dulceata de smochine coapte

Dulceata de smochine este extrem de indragita de gospodine, dar se prepara in special in zonele tarii in care smochinele s-au aclimatizat si pot creste in curte, altfel pretul unui asemnea preparat se poate dovedi destul de mare.
Dulceata de smochine se pregateste cu ingredientele clasice pentru dulceata: apa, zahar si lamaie, la care recomandam sa adaugi si scortisoara, se potriveste de minune si va accentua gustul exotic al fructelor. Trebuie totusi sa fii atenta sa nu amesteci prea mult in oala in care ai pus la fiert smochinele cu apa si zahar, intrucat acestea nu au consistenta prunelor si se pot zdrobi cu usurinta, rezultand o dulceata mai densa, dar mai putin aspectuoasa.

Acum, ca te-ai convins de utilitatea includerii smochinelor in dieta ta obisnuita, nu iti mai ramane decat sa aplici toate sfaturile pe care le-ai citit, iar sanatatea ta nu va avea decat de castigat!

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!