Solaris Ulei de ricin, 100ml

14,00 RON
Multiple beneficii si proprietati:
  • susține creșterea părului, hidratează părul uscat și îi conferă strălucire, previne uscarea scalpului și despicarea vârfurilor;
  • îngrijește tenul (stimulând producția de colagen și elastină), hidrateză pielea uscată și crăpată;
  • util în cazul unghiilor fragile, eczemelor, rănilor superficiale, negilor.
  • prezintă proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene, antihelmintice, antifungice, antioxidante, emoliente, hidratante, regenerante, expectorante, laxative, purgative.
  • vindecă eczmele, rănile, plăgile, ulcerațiile cutanate, reduce inflamațiile și durerile articulare, musculare
  • Administrat intern, combate constipația cronică, constipația acută, activează peristaltismul intestinal, elimină indigestiile şi tratează paraziții intestinali.
In stoc

Durata de livrare: Livrare in 48 de ore.

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 5941828008494 Ai nevoie de ajutor? 0770378465
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Uleiul de ricin este obținut din semințe de ricin, fiind bogat în acid ricinoleic și alți acizi grași. Îl recomandăm în uz intern pentru constipație și paraziți intestinali, iar în uz extern, în ritualul zilnic de îngrijire. Conferă beneficii pentru păr, piele, ten, pentru unghii. Ricinul are proprietăți emoliente, regenerante, laxative, antihelmintice. Aplicat în mod regulat pe păr și scalp, susține creșterea părului, hidratează părul uscat și îi conferă strălucire, previne uscarea scalpului și despicarea vârfurilor. Îngrijește tenul (stimulând producția de colagen și elastină), hidrateză pielea uscată și crăpată. Este util în cazul unghiilor fragile, eczemelor, rănilor superficiale, negilor.

Care sunt proprietățile uleiului de ricin

Uleiul de ricin este utilizat cu precădere în cosmetică și în industria farmaceutică, în scop medical, pentru tratarea unor afecțiuni diverse. Poate fi administrat atât intern, cât și extern.

Uleiul de ricin prezintă cel mai înalt grad de vâscozitate dintre toate uleiurile vegetale. Conține acizi grași precum:

  • acidul ricinoleic (în proporție de 90% din totalul acizilor grași din compoziția ricinului), care conferă o mulțime dintre beneficiile utilizării uleiului de ricin;
  • acidul palmitic;
  • acidul stearic;
  • acidul oleic (omega 9);
  • acidul linoleic (omega 6).

Ricinul prezintă proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene, antihelmintice, antifungice, antioxidante, emoliente, hidratante, regenerante, expectorante, laxative, purgative.

Beneficiile utilizării uleiului de ricin

Multiplele efecte benefice pe care uleiul de ricin le are asupra corpului uman sunt cunoscute de secole sau chiar de mii de ani. În Egipt, aceste virtuți au început să fie descoperite și puse în practică cu 6000 de ani în urmă, atunci când egiptenii au început să cultive ricinul, adăugând uleiul provenit din semințele sale în compoziția unor unguente și balsamuri protectoare.

Uleiul de ricin administrat extern este util într-o gamă largă de afecțiuni (vindecă eczmele, rănile, plăgile, ulcerațiile cutanate, reduce inflamațiile și durerile articulare, musculare) și contribuie, de asemenea, la menținerea sănătății părului, a pielii, a tenului, unghiilor, genelor. Administrat intern, combate constipația cronică, constipația acută, activează peristaltismul intestinal, elimină indigestiile şi tratează paraziții intestinali.

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru păr

  • Contribuie la îngrijirea părului și a scalpului (previne subțierea și căderea firului de păr, stimulează îngroșarea și creșterea acestuia, combate calviția, elimină mătreața). Conținutul ridicat de acid ricinoleic îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului, iar principiile emoliente pe care uleiul de ricin le conține hidratează firul de păr și scalpul, minimizând riscul apariției sau tratând mătreața, dacă aceasta a apărut deja. Echilibrează pH-ul scalpului.
  • Îmbunătățește absorbția celorlalte substanțe nutritive din produsele utilizate pentru îngrijirea părului, prevenind despicarea firelor de păr.
  • Aplicarea uleiului de ricin pe părul uscat și deteriorat regenerează părul și îi conferă strălucire și un aspect mătăsos.
  • Contribuie la creșterea și întărirea genelor și a sprâncenelor.

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru piele

  • Acțiune antiinflamatoare, calmează iritațiile pielii - o soluție eficientă în cazul eczemelor, pecinginelor, arsurilor solare, degerăturilor sau a mâncărimii cronice
  • Vindecă și elimină negii, alunițele, furunculii, ulcerațiile cutanate.
  • Are efect emolient și hidratant, ajută la eliminarea uscăciunii pielii, a fisurilor, crăpăturilor și a bătăturilor.
  • Decolorează cicatricile prin efectul de reducere a pigmentării.
  • Elimină petele de bătrânețe.
  • Tratează vergeturile cauzate de sarcină sau de o creștere sau slăbire bruscă în greutate.
  • Acțiune antimicrobiană - tratează infecțiile fungice ale pielii (inclusiv „piciorul de atlet”), herpesul.
  • Acționează ca dezinfectant asupra rănilor deschise, a tăieturilor minore sau a zgârieturilor.

În toate aceste cazuri, se recomandă ungerea cu ulei de ricin a zonelor afectate și aplicarea unei bucăți de bumbac deasupra, pentru o perioadă de timp variabilă de la caz la caz. Se îndepărtează apoi uleiul cu apă călduță și săpun, în situațiile care permit aceasta.

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru ten

  • Combate acneea prin efectul antibacterian și antiinflamator al uleiului de ricin.
  • Stimulează producția de colagen și elastină. Aplicarea zilnică a uleiului de ricin pe piele reduce ridurile și liniile fine, diminuează cearcănele. Oferă strălucire tenului îmbătrânit.
  • Efect emolient și hidratant, pielea feței devine catifelată.
  • Diminuează petele pigmentare, pistruii.
  • Curăță porii și elimină punctele negre

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru unghii

  • Conferă rezistență și tărie unghiilor crăpate sau casante.
  • Tratează cuticulele îngroșate.
  • Conferă unghiilor hidratare, netezime, strălucire.
  • Accelerează creșterea unghiilor.
  • Protejează unghiile împotriva infecțiilor bacteriene și fungice.

O metodă simplă pentru a te convinge de efectele benefice ale uleiului de ricin asupra unghiilor este următoarea: în fiecare seară, înainte de culcare, aplică un strat de ulei de ricin pe unghii și cuticule. Dacă unghiile sunt date cu lac, mai întâi se îndepărtează lacul sau oja respectivă. Masează câteva minute până când uleiul începe să fie absorbit gradat. Acoperă mâinile cu mănuși de bumbac și lasă uleiul să acționeze peste noapte. Dimineața, poți spăla mâinile cu apă și săpun.

Beneficiile utilizării uleiului de ricin pentru barbă

Reprezentanții sexului masculin se pot bucura și ei de beneficiile utilizării uleiului de ricin, atât în cazul părului, dar și pentru barbă. Fiind bogat în acizi grași, uleiul de ricin întărește firul de păr, accelerează creșterea acestuia, fiind alegerea perfectă pentru o barbă deasă, suplă, puternică.

Pentru aceasta, poți face o mască pentru creșterea bărbii din:

  • ulei de ricin
  • ulei de migdale dulci
  • ulei de argan,
  • câteva picături de ulei esențial de rozmarin

Toate aceste uleiuri stimulează creșterea firelor de păr. Adaugă toate ingredientele într-un bol și amestecă până când conținutul devine omogen. Aplică în palmă o anumită cantitate de produs, după care masează ușor loțiunea pe barba uscată. Lasă masca respectivă să acționeze timp de 30 minute, apoi clătește. Se poate aplica zilnic. După primele utilizări, barba va fi mai moale, mai deasă, iar dacă au existat mâncărimi, acestea vor dispărea.

Uleiul de ricin în uzul intern. Ce se întâmplă dacă bei ulei de ricin?

Administrat intern, uleiul de ricin are efecte mai ales în cazul constipației și paraziților intestinali.

Pentru tratarea constipației, este indicat să iei în fiecare dimineață câte o linguriță de ulei cu suc de portocale, pentru un gust mai bun. Este necesar ca această cură să nu dureze mai mult de 3 zile, întrucât uleiul de ricin are efect laxativ sau purgativ, în funcție de cantitate și durata administrării.

Pentru tratarea paraziților intestinali, administrarea uleiul de ricin se poate face în paralel cu consumul de semințe de dovleac. Dimineața, pe stomacul gol, se consumă 10-20 g de semințe de dovleac, apoi se poate ingera o lingură de ulei de ricin. Cura se poate urma timp de 7 zile.

De asemenea, poate fi utilizat intern și în cazul infecțiilor gastro-intestinale.
 

Contraindicații în utilizarea uleiului de ricin

Semințele de ricin sunt toxice. Toxicitatea semințelor se datorează ricinei, o proteină toxică care poate conduce la aglutinarea globulelor roșii, cauzând moartea în urma consumului a doar câteva semințe de ricin. Din pricina toxicității este interzisă consumarea semințelor. Se recomandă ca ricinul să fie administrat doar în formule standardizate, preparate de laboratoare specializate, sub formă de ulei.

Prin intermediul procesului de extracție al uleiului, ricina este îndepărată și dezactivată. În cazul administrării plantei sub formă de ulei este importantă doar respectarea dozei recomandate de eticheta produsului sau de către medicul fitoterapeut.

Consumul uleiului de ricin este interzis pentru:

  • copii;
  • femeile gravide (poate declanșa nașterea);
  • mamele care alăptează;
  • persoanele care suferă de boli inflamatorii intestinale (de exemplu, diaree, colită);
  • persoanele care suferă de apendicită.

Intoxicația cu ulei de ricin prezintă anumite simptome specifice:

  • perturbare digestivă - se poate remarca prin efecte secundare, precum: greață, diaree, vărsături, disconfort gastric;
  • reacții adverse alergice (prurit, erupții cutanate, senzații de înțepătură, umflarea feței sau a gâtului, amețeli);
  • deshidratare;
  • tahicardie;
  • nefrită;
  • convulsii.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!