Deparazitare

Deparazitare
DEPARAZITARE COPII ȘI ADULȚI
Datorită unei multitudini de factori (alimentație, poluare, chimicale, factori naturali, contact cu fecale infestate, produse animale, apă infestată, mușcături de insecte, transfuzii de sânge etc. care favorizează paraziții) nu cred că există oameni sau animale, chiar și cele pe care le folosim ca hrană, care să nu aibă paraziți. Cred că există doar oameni care fac deparazitări și oameni care nu fac.
Recomand, dacă nu e cazul mai des, o deparazitare anuală a întregii familii pe cale naturală, mai ales că reinfestarea se poate produce oricând, pe aceleași căi. Un corp sănătos, hrănit cum trebuie, poate face față paraziților și toxinelor pe care le lasă în urmă, cu ajutorul esențial al unei alimentații antiparazitare și în plan secund al suplimentelor din plante.
Alimentele care nu fac bine paraziților includ plantele aromatice, condimentele, semințele, unele uleiuri presate la rece, fructe, legume etc.: mentă, cimbru, oregano, scorțișoară, cuișoare, nucșoară, turmeric, usturoi, ceapă, aloe, caise, curmale, kiwi, papaya, dovleac semințe și ulei, pere, smochine, struguri, apio, varză roșie singură sau în combinație cu mere, ridichi, coriandru, pătrunjel, țelină, cocos, miere, argilă, nucă neagră, pelin, propolis etc.
Alimente care hrănesc paraziții sunt:
- lactatele animale, incluzând laptele animal și toate derivatele din lapte animal: brânză, caș, cașcaval, mozzarella, cheddar, iaurt, zer, chefir etc. Lactatele încarcă ficatul, îngreunând eliminarea toxinelor, stresează pancreasul, provoacă reacții alergice, inflamează intestinele, îngreunează absorbția nutrienților, hrănesc agenții patogeni;
- zahărul;
- metale grele și toxine din diverse surse, pe care paraziții sunt capabili să le stocheze;
- etc.
Prezența paraziților poate fi corelată cu: durere abdominala, balonare, diaree, mâncărimi anale, anemie, ocluzie intestinală, scădere sau stagnare în greutate, gaze și crampe abdominale, erupții pe piele, constipație, dureri articulare și musculare, manifestări similare cu cele ale sindromului colonului iritabil, chisturi, tulburări de somn, oboseală cronică, probleme ale dinților, astm, diabet, respirație urât mirositoare, acnee, epilepsie, cancer etc.
Pe lângă schimbările necesare în alimentație, sunt binevenite și deparazitările anuale cu unul dintre următoarele suplimente din plante:
- adulți:          
Parasites Cleanse (nuc negru și cenușiu, cuișoare, peliniță, grapefruit, oregano, cimbru, mentă, usturoi) – 2 dimineața și 2 seara, la masă, cu 200ml apă. Copiii peste 12 ani pot lua 1 sau 2 pe zi, în funcție de greutate și simptome.
Parasites 12 (cuișoare, usturoi, pelin negru, grapefruit, semințe de dovleac, cimbru, gențiană, mentă, fenicul, piper negru, schinduf, salvie) – 2 pe zi. Copii mai mari – 1 pe zi.
Vermicin forte D101 cps moi (ulei esențial de: arbore de camfor, tea tree, scorțișoară, niaouli, lemongrass; frunze de scorțișoară, eucalipt, oregano, nucșoară) – adulți între 40-60kg – 1 cps pe zi; adulți peste 60 kg, 2 cps pe zi, la prânz și seara, la 30 minute după masă, cu un pahar de apă.
Nikvorm după prospect
Giardinophyt după prospect, 3 săptămâni (conține și propolis)
- copii, unul dintre urmatoarele suplimente:
o Nikvorm după prospect
o Giardinophyt, după prospect (conține și propolis)
Vermicin sirop cu miere și propolis, după prospect  
Pe perioada deparazitării, recomand și consumul de Regenerator și Detoxifiant, pentru protecția ficatului, pentru adulți 1 lingură din fiecare pe zi, pentru copii 1 linguriță pe zi din fiecare, așa cum sunt sau în limonadă, suc, smoothie, prăjituri crude sau orice altceva ce necesită îndulcire (nu fierbinte).

Seminte de papaya:
- tot legat de deparazitare, am gasit un studiu facut pe 60 de copii carora le-au iesit la analizele de scaun paraziti diversi, de la limbrici, giardia etc. pana la tenie. Li s-a administrat 20 ml dintr-un amestec facut din 4 grame de seminte de papaya uscate la aer si miere. Dupa 7 zile, 77% din copiii care primisera amestecul nu mai aveau paraziti in scaun. Nu au fost observate efecte adverse. Aveti in link studiul: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17472487/. Semintele de papaya se scot din fruct, se pun pe un servetel la aer. Le mai intoarceti din cand in cand. In cateva zile se usuca si se pot rasni sau folosi impreuna cu piperul pentru a condimenta mancarea.
Nu stiu sa va spun cantitati sau administrare mai mult decat scrie in studiu, unde se spune 20 ml de miere la 4 grame de seminte uscate de papaya. Din cate inteleg eu, e vorba de o administrare unica. Dar eu cred ca pentru familia mea as face administrare de 1-2 lingurite de amestec din acesta pe zi, mai multe zile, in functie de reactia fiecarui membru al familiei. Poate 7-14 zile, poate mai mult. Folositi-va imaginatia, bunul-simt, observatia directa si adaptati remediul familiei voastre.

Bibliografie:
1. Anthony William – ”Alimente care îți pot schimba viața în bine”
2. Hulda Clark – ”Vindecarea tuturor formelor de cancer”
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2754014/ 

Consultați medicul înainte de a lua orice decizie în materie de sănătate. Acest site nu ține loc de diagnostic, tratament pentru vreo boală, infirmitate sau stare fizică. Orice formă de auto-tratament sau program alternativ de sănătate trebuie să implice acceptarea unui anume nivel de risc de către persoana în cauză, iar cine nu dorește, nu e cazul să o facă. Persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale trebuie să le obțină de la un medic.
Punctele de vedere formulate, sugestiile şi trimiterile pe care le conţine acest site se întemeiază pe experienţa mea şi sunt destinate în exclusivitate studiului şi cercetării individuale. Remediile, dietele și celelalte informații prezente pe acest site se referă la sănătate şi la vitalitate, nu la boală. Sunt tehnician nutriționist, nu medic. Dacă doriţi să aplicaţi informaţiile cuprinse în acest site pe propria persoană, nu imi asum răspunderea pentru hotărârile pe care le veţi lua, pentru acţiunile pe care le veţi întreprinde sau pentru consecinţele care decurg din acestea. Asumaţi-vă răspunderea pentru propria persoană. Veţi fi mult mai fericiţi. Autoeducaţi-vă. Pentru binele și sănătatea noastră, trebuie să știm că degeaba tratăm simptomele bolilor, ci trebuie căutată și eliminată cauza. Nimeni pe lumea asta nu ne cunoaște corpul și sentimentele mai bine decât noi înșine, iar vindecarea pornește din interior, nu din exterior.
Oana Buciuman - tehnician nutriționist

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!