Despre viruși, bacterii, frica și imunitate

Despre viruși, bacterii, frica și imunitate
Acum 3,8 miliarde de ani au apărut primele organisme pe Pământ.
Acum 2,5 milioane de ani apare genul Homo in Africa. Acum 2 milioane de ani, oamenii se raspandesc din Africa in Eurasia. Acum 70.000 ani are loc aparitia limbajului. Sapiens se raspandesc in afara Africii. Acum 45.000 ani Sapiens colonizeaza Australia. Are loc extincția animalelor mari în Australia. Acum 16.000 ani Sapiens colonizează America. Animalele mari din America dispar. Acum 12.000 de ani omul cultivă plante și domesticește animale. Acum 2.500 ani omul inventează monedele. Acum 200 de ani are loc Revoluția industrială și extincția masivă a plantelor și animalelor.
„Virusurile sunt cele mai răspândite entităţi biologice de pe Terra, găsindu-se într-un umăr enorm în sol, apă, aer şi în interiorul organismelor. Peste 5.000 de specii au fost descrise până în prezent, iar numărul lor creşte mereu. Beneficiind de progresele biochimiei şi ale tehnologiilor de vizualizare, virologii descoperă mereu alte şi alte specii de virusuri.
Suntem obişnuiţi să considerăm virusurile ca fiind ele însele dăunătoare, tot un fel de "microbi" nocivi sănătăţii noastre. Dar virusurile patogene pentru om reprezintă doar un crâmpei din universul extrem de complex al acestor entităţi, pe cât de răspândite, pe atât de puţin cunoscute încă, în ciuda enormelor progrese ale virologiei. Oamenii de ştiinţă nici măcar nu au putut cădea de acord dacă e sau nu cazul să fie considerate fiinţe vii.
Peste 10 trilioane de bacterii locuiesc în mod obişnuit în tractul gastrointestinal al unui om, unde fac o muncă de nepreţuit: sintetizează vitamine şi aminoacizi, produc substanţe anti-inflamatoare, degradează zaharurile complexe şi proteinele pe care, altfel, nu le-am putea digera şi asimila.
Iată câteva dintre constatările interesante ale echipei de autori ai studiului facut  de trei instituţii (Facultatea de medicină a Universităţii Washington din St. Louis, SUA; Universitatea de Stat San Diego, SUA, şi Universitatea Queeensland din Brisbane, Australia):
· populaţia de virusuri din colon e foarte stabilă în timp, compoziţia ei variind în cursul unui an cu mai puţin de 5%
· compoziţia populaţiei de virusuri e specifică fiecărui individ, chiar în mai mare măsură decât cea bacteriană. Chiar şi gemenii identifici - afirmă cercetătorii -, care au, de obicei, flore bacteriene identice, prezintă diferenţe când e vorba despre populaţiile de virusuri.
· "sortimentul" de virusuri prezente în colon este dominat de câteva specii de fagi temperaţi, ceea ce sugerează că între virusurile şi bacteriile de aici nu ar exista o relaţie de tipul "pradă-prădător", ci una simbiotică.
Se crede că bacteriile intestinale trăiesc într-un echilibru dinamic cu fagii, care folosesc abilităţile lor pentru a se multiplica. Aşadar, nu e vorba despre o perpetuă luptă, o cursă a înarmărilor, ci despre o convieţuire mai degrabă paşnică, o situaţie stabilă şi echilibrată. Fiecare specie de bacterie şi de virus trăieşte, dar le lasă şi pe celelalte să trăiască, iar rezultatul acestei complexe cooperări între microorganisme este că noi trăim la rândul nostru, în echilibru nutriţional, metabolic - fiziologic în general.
Interesant e faptul că cercetătorii au descoperit, în ADN-ul viral, gene (implicate în sinteza unor proteine) care nu mai fuseseră găsite până atunci la virusuri. Despre aceste proteine se ştia că sunt sintetizate de bacterii şi intervin în metabolizarea carbohidraţilor şi sinteza de aminoacizi. Nu e exclus ca aceste gene să fi fost introduse în genomul bacteriilor chiar de către virusuri, caz în care implicarea virusurilor în metabolism e mult mai importantă decât se credea.
E o teorie nouă şi tulburătoare, în felul ei, prin implicaţiile pe care cercetătorii le întrevăd deja: dacă metabolismul unei persoane depinde, în bună măsură, de flora microbiană din intestin, prin urmare şi de relaţia dintre bacterii şi virusuri, atunci, explorarea relaţiei ameţitor de complexe dinte bacterii şi fagi poate oferi, pe termen lung, speranţa descoperirii unor tratemente noi pentru boli metabolice, precum obezitatea, ca şi pentru alergii sau boli autoimune.” [1]

Trăim pe o planetă cu miliarde de microbi, viruși, bacterii și alte micro și macro organisme. Viața s-a dezvoltat în prezența acestora de-a lungul altor miliarde de ani.

Imunitatea se construiește și cu ajutorul următoarelor elemente:
alimentația bazată pe plante, în care aportul hranei vii, crude trebuie să fie minim 51%, conform unui studiu publicat încă în 1930 de către medicul elvețian Paul Kouchadoff. Postul de 1-3 zile doar cu sucuri sau doar cu apă la anumite intervale sunt mai mult decât binevenite.
mișcarea, sportul sunt esențiale pentru o stare de sănătate înfloritoare.
gândirea pozitivă și o stare psihică generală de bine. Este demonstrat deja că stresul, frica, furia și alte emoții negative au un efect devastator asupra sistemului imunitar. [2]
- putem să ne folosim de alimentele cu puternice calități antivirale și antibacteriene, cum sunt usturoiul, ceapa, scorțișoara, cuișoarele, oregano, cimbru, turmericul, ghimbirul, mierea, uleiurile de cocos, in, negrilică, microplante de floarea-soarelui, broccoli, varză etc., iar la nevoie și de suplimente cum sunt: propolisul, argintul coloidal ionic, vitamina C alcalină, uleiurile de oregano, cimbru, cuișoare, tea tree – care intră în componența Biomicinului de exemplu, extractul din sâmburi de grapefruit – Citrosolul sau Grapefruit Seed Extract, chaga, ashwagandha, Regenerator, Detoxifiant etc. De asemenea, mai ales în perioade de acest fel e bine să evităm toată hrana puternic inflamatorie și anume: lactate, carne și derivate, ouă, hrană procesată, coloranți, conservanți, pesticide etc.

Capacitatea organismului de a face față problemelor depinde de posibilitățile de a elimina toxinele din organism, mai precis de enzimele de metilare. Generațiile născute în timpul și după cel de-al doilea război mondial aveau încă aceste enzime perfect funcționale, de aceea au trăit ani mulți chiar și făcând excese. Nu au fost expuși atâtor chimicale, pesticide, erbicide, DTT, poluării electro-magnetice etc. Conform dr.John Ionescu, copiii din zilele de azi, datorită moștenirii genetice a unor părinți și ei intoxicați cu tot felul de poluatori, la care se adaugă o floră intestinală defectuoasă, surplus de medicamente pe diferite căi, nu mai au sau nu le funcționează enzimele de detoxifiere, ca urmare avem copii tot mai bolnavi. In tumorile canceroase, dr.John Ionescu a descoperit cantități înspăimântătoare de mercur, staniu, cupru, cadmiu, nichel, crom, aluminiu. De asemenea în toate tumorile canceroase s-au gasit pesticide, de la DTT-ul folosit acum 50 de ani la cele folosite în impregnarea lemnului, a mochetelor, covoarelor persane, a produselor cosmetice și de îngrijire corporală etc. Bineînțeles că dacă ne înconjurăm de acestea, starea noastră de sănătate va fi tot mai precară și ne vor ataca tot felul de viruși și bacterii. Activarea acestor enzime de curățare a organismului o putem face prin reglarea florei intestinale și prin consumul de crucifere (varză, broccoli, gulie, conopidă) și microplante de crucifere, precum și de plante benefice ficatului și splinei. Regeneratorul și Detoxifiantul ajută în toate aceste probleme, de la metilare, la refacere intestinală și la curațarea ficatului. [3]

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, doar în anul 2018 au murit la nivel global 18 milioane de oameni din cauza cancerului, bolilor cardio-vasculare și a diabetului. Pe șoselele din lume mor anual cca 1,35 milioane de oameni.[4] 

Confucius spune ca are dreptate și cel care spune că poate, și cel care spune că nu poate. Așadar, asumați-vă viața și sănătatea personală, care depind în primul rând de mediul nostru intern și de gândurile noastre.
 
[1] Surpriză! Virusurile ne pot fi aliați, 2 iulie 2011, Mihaela Stănescu, Descoperă
Virusurile - arma terapeutică a viitorului, 3 aprilie 2012, Mihaela Stănescu, Descoperă
[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2186751 - Effects of stress on the immune system. Khansari DN1, Murgo AJFaith RE.
[3] John Ionescu – simpozion: Aspecte metabolice și nutriționale în boala canceroasă 22.02.2020
[4] https://www.who.int/healthinfo/mortality_data/en/ 

Consultați medicul înainte de a lua orice decizie în materie de sănătate. Acest site nu ține loc de diagnostic, tratament pentru vreo boală, infirmitate sau stare fizică. Orice formă de auto-tratament sau program alternativ de sănătate trebuie să implice acceptarea unui anume nivel de risc de către persoana în cauză, iar cine nu dorește, nu e cazul să o facă. Persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale trebuie să le obțină de la un medic.
Punctele de vedere formulate, sugestiile şi trimiterile pe care le conţine acest site se întemeiază pe experienţa mea şi sunt destinate în exclusivitate studiului şi cercetării individuale. Remediile, dietele și celelalte informații prezente pe acest site se referă la sănătate şi la vitalitate, nu la boală. Sunt tehnician nutriționist, nu medic. Dacă doriţi să aplicaţi informaţiile cuprinse în acest site pe propria persoană, nu imi asum răspunderea pentru hotărârile pe care le veţi lua, pentru acţiunile pe care le veţi întreprinde sau pentru consecinţele care decurg din acestea. Asumaţi-vă răspunderea pentru propria persoană. Veţi fi mult mai fericiţi. Autoeducaţi-vă. Pentru binele și sănătatea noastră, trebuie să știm că degeaba tratăm simptomele bolilor, ci trebuie căutată și eliminată cauza. Nimeni pe lumea asta nu ne cunoaște corpul și sentimentele mai bine decât noi înșine, iar vindecarea pornește din interior, nu din exterior.
Oana Buciuman - tehnician nutriționist

 

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!