Posibile remedii naturale in infectii virale si bacteriene

Posibile remedii naturale in infectii virale si bacteriene
Alimente si suplimente care pot fi de ajutor in raceli, infectii virale si bacteriene

La primele semne de boala, renuntati la hrana inflamatorie (carne, lactate, oua, faina, alimente procesate, aditivi alimentari) si mancati exclusiv crud, mai ales sucuri din legume, fructe, frunze, smoothie-uri, salate, ceai, limonada (vezi dieta I). Hidratarea este esentiala, si cea mai eficienta hidratare se realizeaza prin aportul de sucuri proaspete. Apa din plante ajunge direct la celulele noastre, nefiind nevoie ca organismul sa o proceseze. Daca hrana cruda nu va este suficienta, puteti sa va preparati termic (la abur, la cuptor) legume, leguminoase, pseudocereale. Folositi din belsug usturoi, ceapa si alte condimente si plante aromatice (vezi dieta II).

Ca principiu, atunci cand suntem bolnavi, este inutil si chiar impovarator pentru organism sa mancam mancare multa si grea, fiindca ingreunam procesele de vindecare. Nici un animal (care nu a fost invatat cu economia de consum) nu mananca atunci cand este bolnav. In sucuri, ceai, limonada folositi turmeric, care este un antiviral excelent (1-2 lingurite pe zi), vitamina C alcalina (2-4-6-8 lingurite pe zi sau mai mult, in functie de toleranta intestinala), un praf de piper cayenne, care este un foarte bun antiinflamator, scortisoara, cuisoare, ghimbir, roinita, anason stelat, urzica etc. Oregano, cimbrul, busuiocul si alte plante aromatice sunt si ele de luat in calcul in aceste perioade.

In forme mai usoare, in care simptomele se incadreaza la secretii, dureri de cap, de ochi, dureri musculare, stranut, febra etc., ajuta:
- Vitamina C alcalina pana la toleranta intestinala, impartita in mai multe administrari, sa zicem cate o jumatate de lingurita din 2 in doua ore, pana aveti scaun moale sau va chioraie intestinele, moment in care mariti intervalul de administrare la 3-4 ore
- Turmeric 1-2 lingurite pe zi in orice
- Ceai Respiroplant 3-4 cani pe zi (si mai mult la febra)
- Biomicin forte 2 cps de 3 ori pe zi dupa mancare – in primele zile, apoi 1 de 3 ori pe zi
- Argint coloidal de 30ppm cate 10 ml de 3-5 ori pe zi
- Ashwagandha 1 lingurita pe zi sau 3 cps pe zi – este antiviral bun
- Tinctura propolis 30 pic de 3 ori pe zi sau ½ lingurita intr-o lingura cu apa de 3 ori pe zi
- Vitamina D3 de 3000 U.I. 2 pe zi sau de 2000 U.I 3 pe zi
- Zinc complex 3 cps pe zi sau zinc coloidal 10 ml de 2 ori pe zi
- Extract de coacaz negru dupa prospect, Cortizon natural 1-2 de 3 ori pe zi sau gemoderivat de coacaz negru 3 pe zi
- Febra se combate cu vitamina c, argint, turmeric, coacaz negru si o hidratare eficienta (o gura de lichid din 10 in 10 minute).
- Citrosol 5 pic de 3 ori pe zi dupa mancare, diluat, pentru cei care nu au gastrita.

In cazul in care aveti dureri in piept, greutate in respiratie si simptome mai accentuate, pe langa cele de mai sus:
- NAC Sustain de 600 mg 1 tableta dimineata si 1 seara – este precursorul celui mai important antioxidant pentru plamani – glutathionul. Micsoreaza inflamatia plamanului si ajuta refacerea tesuturilor. Ca si o paranteza, paracetamolul distruge glutathionul.
- Oxigen lichid 20 picaturi de 3-4 ori pe zi, diluat in orice
- Cupru coloidal 10 ml de 2 ori pe zi – ajuta refacerea tesutului pulmonar
- Oregano capsule moi – 1 cps de 2-3 ori pe zi dupa mancare sau ulei esential de oregano - dupa prospect
- Hrean ras pe razatoarea marunta, sau dat in blender – o farfurie. Se adauga Regenerator si Detoxifiant 2 linguri din fiecare. Se lasa de seara pana dimineata. Se ia in fiecare zi cate o lingurita (cu tot cu hrean si zeama lasata) dimineata si una seara. Oxigeneaza plamanii si are si rol antiviral, antibacterian, de intarire a sistemului imunitar.
Acestea se pot lua si in formele mai usoare.

Lipsa mirosului poate sa apara si in alergii, rinite, sinuzite, polipi nazali, lovituri la cap, diabet, avansare in varsta, unele boli neurodegenerative, uneori fara o cauza indentificabila. 
Suplimente care pot fi de folos in recuperarea mirosului: Vitamina A naturala 1 pe zi, Zinc complex 3 pe zi sau Zinc coloidal 10 ml de 2 ori pe zi, B-complex 1-2 pe zi (in special B3 si B12) si Regenerator si Detoxifiant (contin complexul de B-uri in mod natural) cate 1-2 linguri din fiecare pe zi, Magneziu 500 mg 1 pe zi sau Magneziu coloidal 10 ml de 2 ori pe zi, ALA 2 tablete pe zi.
Pierderea gustului completeaza de cele mai multe ori lipsa mirosului, alte posibile cauze fiind inaintarea in varsta, alergii, infectii ORL incluzand aici si candida bucala, glosita, infectii de tract respirator superior, unele boli neurologice si endocrine, radioterapie care vizeaza gatul sau capul. De multe ori nu se cunoaste cauza disparitiei gustului.
Suplimente care ajuta revenirea gustului: Zinc complex 3 pe zi sau zinc coloidal 10 ml de 2 ori pe zi, Cupru coloidal 10 ml de 2 ori pe zi, vitamina A naturala 1 pe zi, B-complex (mai ales B3 si B12 si biotina=B7) 1-2 cps pe zi si Regenerator si Detoxifiant (contin complexul de B-uri in mod natural) cate 1-2 linguri din fiecare pe zi, ALA 2 tablete pe zi.
Bineinteles ca este extrem de important sa folositi alimente de origine vegetala care contin toate aceste minerale sau vitamine, asa cum am mentionat la inceputul acestui articol.

Pentru copii, pe langa aceleasi indicatii legate de alimentatie, suplimente care pot fi de folos sunt: propolis, argint coloidal de 5 ppm intern, de 30ppm in gat, ochi, urechi, nas; vitamina C alcalina in functie de toleranta intestinala (ex.: copil de 5 ani - prima doza 1/2 lingurita in orice, pe urma din 2 in 2 ore cate 1 vf mic de lingurita pana la scaun moale sau chioraiala de intestine, dupa care maresti intervalul la 3-4 ore si tot asa. Nu trezesti copilul daca doarme, ci continui dupa trezire); turmeric, extract de coacaz negru, ulei de negrilica, ashwagandha, Biomicin A2 de la 3 ani in sus, Citrosol sweet sau Citrosol diluat prima data in miere si apoi in orice sirop - de la 3 ani in sus, vitamina E naturala lichida, D3, ceai Respiroplant si Imunoplant.
Daca exista si manifestari digestive, e posibil sa fie de ajutor: carbune activ, ghimbir, argila, ceai Pansament digestiv sau din flori de salcam, 84 minerale, plasma Quinton, Detoxifiant, compot de mere, hidratare. 

Listele de mai sus sunt orientative. Adaptati in functie de nevoile fiecarui organism.

Cititi o carte buna, uitati-va la o comedie, radeti cu gura pana la urechi, faceti o baie relaxanta si bucurati-va de fiecare clipa. 

Consultați medicul înainte de a lua orice decizie în materie de sănătate. Acest site nu ține loc de diagnostic, tratament pentru vreo boală, infirmitate sau stare fizică. Orice formă de auto-tratament sau program alternativ de sănătate trebuie să implice acceptarea unui anume nivel de risc de către persoana în cauză, iar cine nu dorește, nu e cazul să o facă. Persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale trebuie să le obțină de la un medic.
Punctele de vedere formulate, sugestiile şi trimiterile pe care le conţine acest site se întemeiază pe experienţa personală dobândită de noi de-a lungul timpului şi sunt destinate în exclusivitate studiului şi cercetării individuale. Remediile, dietele și celelalte informații prezente pe acest site se referă la sănătate şi la vitalitate, nu la boală. Suntem tehnicieni nutriționiști, nu medici. Dacă doriţi să aplicaţi informaţiile cuprinse în acest site pe propria persoană, nu ne asumăm răspunderea pentru hotărârile pe care le veţi lua, pentru acţiunile pe care le veţi întreprinde sau pentru consecinţele care decurg din acestea. Asumaţi-vă răspunderea pentru propria persoană. Veţi fi mult mai fericiţi. Autoeducaţi-vă. Pentru binele și sănătatea noastră, trebuie să știm că degeaba tratăm simptomele bolilor, ci trebuie căutată și eliminată cauza. Nimeni pe lumea asta nu ne cunoaște corpul și sentimentele mai bine decât noi înșine, iar vindecarea pornește din interior, nu din exterior.
Oana Buciuman - tehnician nutriționist

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!