The Game Changers (2019) - documentar

The Game Changers (2019) - documentar

Executive Producers: James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Novack Djocovic, Lewis Hamilton, Chris Paul

Bruce Lee:
 „Traiește-ți propria experiență, preia ce ți-e util, respinge ce nu ai nevoie, adaugă-ți caracteristicile individuale”
James Wilks, posesor a 5 centuri negre, luptător profesionist, începe o căutare personală în urma rupturii ligamentelor la ambii genunchi. Află că gladiatorii romani, primii luptători profesioniști din istorie, porecliți și „hordearii”, aveau o dietă preponderent vegetală, bazată pe fasole și orz.
Dr. James Loomis – medic sportiv, având la activ 2 campionate World Series si Super Bowl: „Cea mai mare greșeală în nutriția sportivă este ideea preconcepută că avem nevoie neapărată de proteine animale, mai ales carne, pentru a fi mari și puternici, pentru performanță. Deloc adevărat.”
Ipoteza greșită conform căreia energia musculară provine din consumul de proteine animale a fost emisă in secolul XIX de către chimistul german Justus von Liebig. Știința a demonstrat între timp că mușchii au nevoie de carbohidrați de fapt, nicidecum de proteine animale, dar deja ideea fusese acceptată pe scară largă, mai puțin de unii atleți vegani care încă din 1908 au câștigat diverse medalii olimpice: Carl Lewis, Murray Rose, Edwin Moses etc. Dintre atleții vegani contemporani, campioni olimpici: Morgan Mitchell (alergare), Dotsie Bausch (ciclism)(39 de ani), Kenrick Farris (halterofil), Patrick Baboumian (4 recorduri mondiale), Scott Yurek(ultramaratonist), Bryant Jennings (boxeur, categoria grea).
Patrick Baboumian: „Sunt întrebat deseori: „Cum poți fi puternic ca un taur fără să manânci carne, lactate și ouă?” Și eu răspund: „Ai văzut vreodată vreun taur mâncând carne, lactate sau ouă?”
Dr. Robert Vogel – copreședintele subcomisiei NFL pentru sănătate cardiovasculară: „Ce mănânci imediat înainte de a face sport îți poate afecta drastic nivelul performanței. Există o corelație directă între ceea ce mănânci și funcția endotelială. Endoteliul căptușește vasele de sânge și reglează fluxul de sânge în organe. Endoteliul știe cînd e nevoie de mai mult sânge în mușchi, de exemplu, și se dilată. Când endoteliul e afectat, limitează performanța sportivă. O masă cu proteine animale afecteaza 6-7 ore endoteliul”.
Sucul de sfeclă băut chiar înainte de antrenament poate crește cu 22% distanța parcursă cu bicicleta sau mări greutatea ganterelor împinse cu 19%.
Dr. Scott Stoll – fost olimpic și medic al echipei olimpice a SUA: „proteinele animale aduc cu sine și elemente inflamatorii, precum NEU5GC, fier hemic, endotoxine. În plus schimbă microbiomul, favorizând multiplicarea bacteriilor inflamatorii. Proteinelor vegetale, în schimb, le lipsesc componentele inflamatorii și conțin antioxidanți (cu 64% mai mulți decât proteinele animale), fitonutrienți, minerale și vitamine.
Studiu Nutrients.2019 January 10, 11(1) – „un singur hamburger restricționează circulația sângelui, scade funcția endoteliului cu 27% și poate accentua inflamația cu 70%, ceea ce înseamnă durere mai puternică și recuperare greoaie. Dieta vegană integrală optimizează creșterea vaselor de sânge în țesutul deteriorat, stimulează apariția țesutului nou în tendoane și mușchi, stimulează sistemul imunitar în combaterea infecțiilor”.
Dr.Helen Moon – hematolog Kaiser Permanente Riverside: „Dintr-o meta-analiză care cuprinde 130.000 pacienți rezultă ca 1 mg de fier hemic pe zi crește de 27 de ori riscul de boală coronariană. Un hamburger conține 2-3 mg de fier hemic. În plus, a reieșit ca nu numai fierul hemic este incriminat, ci și proteinele animale. Așadar nu e o surpriză că o dietă bazată pe plante reduce riscul de boli cardiace cu 55%.”
Dr.Dean Ornish – fondator al Preventive Medicine Research Institute spune că un alt studiu - Cell Metab.19(3):407-17 arată că dieta animală aduce cu sine un risc cu 75% mai mare de deces prematur din toate cauzele și un risc de 400-500 de ori mai mare de deces din diferite forme de cancer, diabet.
Dr. Walter Willet – catedra de nutriție, Harvard University: „Aminoacizii proveniți din surse animale ne stimulează celulele să se înmulțească mai repede. Lactatele cresc cu 40% riscul de cancer de prostată.”
Dr.Richard Wrangham – catedra Biological Antrhopology, Harvard University – ”descoperiri recente dovedesc că dieta omului primitiv era preponderent vegetală și plantele erau dominante în alimentație.”
Dr.Nathaniel Doming – profesor antropologie, Dartmouth College: „Concepția modernă asupra hranei omului primitiv datează din anii 30-40, de când s-au descoperit primele schelete, dar atunci nu exista aparatură pentru identificarea fosilelor din plante”.
Dr. Christina Warnner – genetician arheolog, Max Planck Institute – „Omul primitiv mânca mai mult plante. Oamenii nu sunt adaptați genetic, anatomic sau fiziologic la consumul de carne. Suntem adaptați la consumul de plante. Vitamina C o găsim doar în plante, nu în produse de origine animală. Avem vedere tricromatică, necesară identificării fructelor coapte, spre deosebire de carnivore, care au vedere bicromatică. Creierul mare are nevoie de glucoză, adică de carbohidrați”.
Arnold Schwarzenegger demontează mitul și imaginea propagată de industria cărnii conform căreia dacă ești bărbat, mănânci carne. „Astea-s reclame. Nu-s bazate pe realitate”. „Dacă le spui oamenilor să nu mai mănânce carne, te trimit la plimbare. Dar poți să le spui să o reducă la o dată pe săptămână.”
Dr. Aaron Spitz – conducător principal, American Urological Association: „Definiția mea pentru un bărbat adevărat este forță, rezistență, potență sexuală, fertilitate. În schimb, cu cît mănâncă mai multă carne, cu atât mai repede își pierd bărbații virilitatea. După o masă de plante, un bărbat are erecții mai puternice cu 8% și mai multe cu 300-477% decât după o masă de proteine animale. Așadar de ziua îndragostiților, duceți-vă prietena la un local vegan”.
Alt studiu publicat in Pediatrics Int. 52(1):33-8 spune că laptele de vacă poate mări nivelul estrogenilor la un bărbat cu 26% într-o singură oră și scădea nivelul testosteronului cu 18%.
Un alt hormon, cortisolul, care al cărui nivel ridicat duce la scăderea masei musculare, la trecerea unei diete bazate pe plante scade cu 27%.
Lewis Hamilton: „Vrem să ne simțim bine. Să arătăm grozav. E esențial să pui combustibilul corect în organism. Nu m-am mai simțit atât de bine în viața mea.”
Trei sferturi din terenurile agricole la nivel mondial sunt folosite pentru zootehnie. 83% din teren produce 18% din caloriile pe care le ingerăm. Consumăm 70 miliarde de animale pe an. 25% din râuri nu mai ajung în mări datorită zootehniei. Un hamburger necesită 2400 litri de apă dulce.
Nu ajută să pornești în căutarea adevărului decât dacă acționezi în funcție de ceea ce descoperi. Important nu e să fii cel mai puternic și cel mai mare. Important e ce vei face cu forța ta. Ce vei face cu puterea ta?
 

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!