Reducerea saptamanii - produsele VIVANATURA (pasta de dinti, gel de duș, creme de față etc.)

Cură pentru întărirea imunității

Cură pentru întărirea imunității
   Rațiunea acestui articol stă în solicitările a numeroși părinți care se confruntă cu răceli dese, repetate ale copiilor, cu administrarea de antibiotice uneori chiar lunar pentru copii de vârste mici și nu numai, cu bebeluși ai căror frați și surori aduc din colectivitate diverse sau care pur și simplu vor să aibă copii sănătoși.
   Ca să nu mă repet și să fac acest text mult prea lung, vă rog să citiți și ce am scris aici: https://www.verdeata.com/blog/imunitate-pentru-sezonul-rece-si-oameni-fericiti.html și încercați să vă feriți copiii și întreaga familie de ce am scris aici, pe cât posibil: https://www.verdeata.com/blog/toxine-boli-si-cancer.html.
   Cu toții avem nevoie mai ales de iubire, de un mediu și o alimentație fără chimicale, de petrecut timp cât mai mult în aer liber și natură, de mișcare.
   
   Pentru formele acute, vitamina C alcalină se administrează în doze mici și dese, în funcție de toleranța intestinală. Pentru roșu sau puroi în gât, pe lângă vitamina C alcalină și turmeric, propolis tinctură sau esență amestecată cu miere în proporții care să păstreze o vâscozitate potrivită pentru a putea pulveriza în gât (sau Gâtuleț fericit)– mai multe pufuri de mai multe ori pe zi la copiii mai mici, iar pentru cei mai mari propolisul se poate pune în apă – se face gargară și se înghite. Hidratare bună, ceai și de băut și pentru inhalații. Pentru streptococ, infecții bacteriene, virale, in funcție de vârstă: Citrosol, Citrosol Sweet, vitamina C alcalină, propolis, argint coloidal, oregano ulei esențial, Biomicin A2, Biomicin simplu si forte, Grapefruit Seed Extract, turmeric, ashwagandha, anason stelat, trifoi roșu etc. Vezi ce am scris aici: https://www.verdeata.com/blog/posibile-remedii-naturale-in-infectii-virale-si-bacteriene.html.

   La nevoie, luați în calcul următoarele remedii și recomandări (pe lângă cele de mai sus):

   Pentru copiii nou-născuți – până la diversificare:
- lapte matern la cerere, iar mama care alăptează să încerce să aibă o alimentație bogată în crudități și săracă în alimente procesate, lactate (excluse pentru mamele care alăptează copii cu reflux gastric, dermatite și alte boli de piele, alergii diverse, astm etc.), cafea, zahăr, făină rafinată, aditivi alimentari (nitriți, nitrați, coloranți și conservanți alimentari, monoglutamat și arome etc.). Pentru o listă mai detaliată a ceea ce nu recomand în alimentația nimănui, citiți Dieta II – la ”Interzis”.
- vitamina C alcalină 1 praf (cat iei cu 2 degete, de 2-3 ori pe zi sau mai des, in funcție de toleranța intestinală (scaun moale sau chiorăială de intestine). Citește și articolele despre vitamina C de pe site. Este bine ca vitamina C sa fie administrată în cantități mici și dese și cantitatea se reglează în funcție de toleranța intestinală.
- doar dacă e cazul (răceli repetate, dermatite, alergii etc.) – extract de coacăz negru după prospect, 1 picătură per kg corp pe zi.
- D3 picături după prospect
- la nevoie, Bebe Biosept
- la nevoie – argint coloidal de 30ppm pentru ochi, urechi, piele. În gâtuleț și năsuc– argint coloidal de 5ppm cateva pufuri de 3 ori pe zi sau mai des daca e nevoie.
- la nevoie – deparazitare cu Para Defense după prospect.
- băi cu sare amară (sulfat de magneziu) – 1-2 linguri în cădița de baie
- pentru cei cu dermatite: local argint coloidal, vitamina E naturală lichidă sau ulei din germeni de grâu.

   Pentru copiii cărora li s-a început diversificarea:

- în măsura necesității, și cele de mai sus pe care nu le mai menționez: D3, deparazitare etc.
- pe măsura diversificării, introduceți frunzele verzi (urzică, spanac bio, kale, pătrunjel, coriandru, măcriș, leurdă etc.), cruciferele sub orice forma (varză de toate felurile, broccoli, conopidă, gulie etc.). Din cauza tăierii premature a cordonului ombilical, majoritatea copiilor sunt anemici până la un an – un an și jumătate, o treime sau un sfert din cantitatea de sânge destinată copilului rămânînd în cordon și placentă. Frunzele verzi sunt o sursă importantă de acid folic și fier organic, pe lângă calciu, magneziu și alte minerale și fitonutrienți. Cruciferele au capacitatea de a activa enzimele de detoxifiere, sunt puternic antiiflamatorii și refac intestinele, ceea ce le face excelente pentru imunitate, pentru copii cu alergii, scaune cu mucus, dermatite, reflux, tulburari de sistem nervos etc. Din nefericire si copiii mici pot avea o mulțime de toxine în organism, așa cum ne arată studiile medicale – vezi articolul din link în al doilea paragraf.
- Turmeric 1 vârf mic de cuțit pe zi în orice – antiinflamator, analgezic, bun pentru intestine, digestie, ficat, sistem endocrin, antiastmatic etc. Feriți-vă copiii de alimente inflamatorii.
- Vitamina C alcalină 1 vârf mic de cuțit de 2-3 ori pe zi sau în funcție de toleranța intestinală
- La nevoie - extract de coacăz negru – cum am scris mai sus, 1 picătură per kg corp pe zi după prospect
- După 6-7 luni se poate pune în mâncarică, suc proaspăt etc. și câte un vârf de cuțit de spirulină pulbere ca probiotic natural, pentru detoxifiere, suplimentare de B-uri naturale, fier organic etc.
- pentru cei mai îndrazneți care obișnuiesc sa dărâme bariere: polen crud – începeți cu câteva granule pe zi și dacă nu există reacții ale organismului, puteți crește la ½-1 linguriță pe zi. Polenul crud este aliment complet, are inclusiv B12, toți aminoacizii esențiali, calciu, fier etc. Este și un probiotic excelent. Deja știm cu toții că 70-80% din sistemul imunitar depinde de starea intestinelor, a florei intestinale.
- pentru cei care au primit antibiotic: chaga un vârf de cuțit pe zi în orice
- pentru cei cu probleme neuronale, metale grele: ulei din germeni de grâu 2-3 picături de 2-3 ori pe zi în orice
- ceai Imunoplant, Respiroplant, Dermoplant (e și antialergic) – în funcție de necesități, de la câteva lingurițe pe zi în sus.
- De la câteva lingurițe de suc proaspăt de fructe, frunze, legume în sus.

   Copii de 1-3 ani:

- cele de mai sus, în măsura necesităților
- cură de 2-3 luni sau mai mult: extract de coacăz negru și de măceș dupa prospect, chaga ½ linguriță pe zi, Regenerator și Detoxifiant – începi cu un vârf de linguriță pe zi și crești la 1 linguriță pe zi din fiecare, turmeric un vârf de cuțit pe zi în orice, ulei de negrilică 2-3 picături de 2-3 ori pe zi în orice, ulei din germeni de grâu un vârf mic de linguriță pe zi în orice, vitamina C alcalină 1 vârf mic de linguriță pe zi împărțit in mai multe administrări și în funcție de toleranța intestinală, polen crud ca și mai sus cu mențiunea ca poți urca la 1-2 lingurițe pe zi, propolis tinctură sau esență 2-3 picături per kg corp pe zi, dacă nu există alergie la propolis. Alergia o poți verifica, daca nu i-ai mai dat niciodată un produs care să conțină și propolis (caz în care nu are alergie), punând pe piele o picătura de propolis. Dacă nu există manifestări alergice, poți sa-i dai intern 1 picătură. Dacă nu există manifestări alergice, a doua zi poți să-i dai 2-3 picături și daca totul e în regulă, din a treia zi ar trebui să poți să-i dai doza recomandată.
- La nevoie: argint coloidal de 30ppm in gât, nas, ochi, urechi, piele. Intern – argint coloidal de 5ppm, in funcție de nevoi, la răceli, streptococ, febră etc. – 5 ml de 3 ori pe zi sau mai des, cu o hidratare bună.
- Deparazitare: https://www.verdeata.com/blog/deparazitare-116.html

   Copii 3-6 ani:

- Cele de mai sus, pe care nu le mai repet (D3, deparazitare, ceai etc.)
- Cură de 2-3 luni sau mai mult cu: vitamina C alcalină ½ linguriță pe zi, turmeric 1 vârf mic de linguriță pe zi în orice, Regenerator și Detoxifiant câte o linguriță pe zi din fiecare, propolis 3 picături per kg corp pe zi – dacă nu există alergie la propolis, extractele de coacăz și măceș ca mai sus, după prospect; polen crud 1-2 lingurițe pe zi sau mai mult, dacă dorește; ulei de negrilică cum am scris mai sus, ulei din germeni de grâu ½ linguriță pe zi, chaga ½-1 linguriță pe zi.

   Copii de la 6-7 ani la 12-13 ani:

- Ca și mai sus (deparazitare, ceai, băi cu sare amară etc.)
- D3 picături, in perioadele reci, 1000 u.i pe zi (16 picături) sau cei cu carențe, 2000 u.i (32 picături) pe zi.
- Vitamina C alcalină ½-1 linguriță pe zi, turmeric ½ linguriță pe zi, Regenerator și Detoxifiant câte 1-2 lingurițe pe zi, fulgi de drojdie inactivi (sursă bună de seleniu, b-uri etc.) 1-2 lingurițe pe zi în orice – se pot da și la copii mai micuți în alimentație), polen crud 1-2 linguri pe zi, chaga ½-2 lingurițe pe zi, extract de coacăz negru/gemoderivat de coacăz negru 1 pe zi sau Cortizon natural (tot coacăz negru) 1-2 pe zi, propolis la fel, negrilică ulei – un vârf de linguriță pe zi, ulei din germeni de grâu ½-1 linguriță pe zi.

   Adulți:

- D3 de 2000 u.i 3 pe zi sau de 3000 u.i 2 pe zi
- Hidratare bună dimineața (un pahar mare cu apă în care pui 1-2 linguri de oțet de mere sau zeamă de lamâie și Detoxifiant dupa gust)
- Vitamina C alcalină 1-3 lingurițe pe zi sau mai mult, în funcție de toleranța intestinală
- Propolis 30 pic de 3 ori pe zi, daca nu există alergie la propolis
- Regenerator, Detoxifiant 1-2 linguri pe zi
- Chaga 1-2 lingurițe pe zi in orice sau capsule 2 dimineața și 2 seara
- Turmeric 1 linguriță pe zi
- Ulei presat la rece de in, cânepă – 1-2 linguri pe zi în orice (folosiți în hrana familiei)
- Soluția de usturoi pentru curățare limfatică, dacă vrei
- Nigella 3 capsule pe zi
- deparazitare.

   Pentru copii de peste 13-14 ani, injumătățiți doza de adult, sau în funcție de greutate și afecțiune, se poate da și doză de adult.

   Listele de mai sus pot fi îmbunătățite, bineînțeles. Treceți informațiile prin filtrul propriu și aplicați ce vi se potrivește.
 
   Consultați medicul înainte de a lua orice decizie în materie de sănătate. Acest site nu ține loc de diagnostic, tratament pentru vreo boală, infirmitate sau stare fizică. Orice formă de auto-tratament sau program alternativ de sănătate trebuie să implice acceptarea unui anume nivel de risc de către persoana în cauză, iar cine nu dorește, nu e cazul să o facă. Persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale trebuie să le obțină de la un medic.
   Punctele de vedere formulate, sugestiile şi trimiterile pe care le conţine acest site se întemeiază pe experienţa personală dobândită de noi de-a lungul timpului şi sunt destinate în exclusivitate studiului şi cercetării individuale. Remediile, dietele și celelalte informații prezente pe acest site se referă la sănătate şi la vitalitate, nu la boală. Sunt tehnician nutriționist, nu medic. Dacă doriţi să aplicaţi informaţiile cuprinse în acest site pe propria persoană, nu îmi asum răspunderea pentru hotărârile pe care le veţi lua, pentru acţiunile pe care le veţi întreprinde sau pentru consecinţele care decurg din acestea. Asumaţi-vă răspunderea pentru propria persoană. Veţi fi mult mai fericiţi. Autoeducaţi-vă. Pentru binele și sănătatea noastră, trebuie să știm că degeaba tratăm simptomele bolilor, ci trebuie căutată și eliminată cauza. Nimeni pe lumea asta nu ne cunoaște corpul și sentimentele mai bine decât noi înșine, iar vindecarea pornește din interior, nu din exterior.
   Oana Buciuman - tehnician nutriționist

Suport clienti 8-16, LUNI-VINERI

0770378465 comenzi@verdeata.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!